Patienteninformatie

Informatie voor een afspraak


U kan een afspraak maken via de link op deze website of telefonisch (tussen 8u30 en 12u30)
Wij beperken ons tot patiënten van de regio Boechout/Vremde. Deze afspraak is op kring niveau gemaakt en we maken hier momenteel geen uitzonderingen op.

Bent u een nieuwe patiënt?
Gelieve dan eerst telefonisch contact op te nemen met het secretariaat.
Dokter Lenders heeft een patiëntenstop, nieuwe patiënten uit Boechout/Vremde zijn welkom bij dokter Van De Plas of de HAIO.

Indien u dringend een dokter nodig heeft en er geen vrije plaatsen meer zijn via de online agenda, kan u steeds telefonisch contact opnemen. Afhankelijk van de noodzaak zal er voor die dag nog een afspraak gegeven worden. 

Neem steeds uw ID-kaart mee.

Voor voorschriften of het invullen van attesten dient u bij voorkeur op afspraak te komen. Er kan ook via e-mail of telefoon gewerkt worden. We volgen onze patiënten graag op. Om dit te kunnen garanderen zal er gevraagd worden om voor uw voorschriften op consultatie te komen, indien we u langer als 6 maanden niet gezien hebben. Hierdoor willen we garanderen dat de medicatie die genomen wordt, steeds de juiste is. Het voorschrijven van anticonceptie is de uitzondering op deze regel. 

Huisbezoeken
Huisbezoeken zijn voorbehouden voor personen die omwille van medische redenen niet in staat zijn naar onze praktijk te komen. Ze worden bij voorkeur vóór 10u 'morgens telefonisch aangevraagd.

Telefonische bereikbaarheid
De praktijk is telefonisch bereikbaar vanaf 8u30 tot en met 18u.
Tijdens de ochtend hebben we een onthaalbediende die u verder kan helpen, (8.30u - 12.30u) in de namiddag zijn de artsen bereikbaar via een noodnummer voor dringende medische zaken.
Na 18u of tijdens het weekend kan u de wachtdienst bereiken op het telefoonnummer: 0900/10.512

Wachtdienst
Ook buiten de praktijkuren kan u voor dringende gevallen terecht bij een huisarts uit de regio. U kan hem/haar telefonisch bereiken via volgend betalend oproepnummer (0,50€/min): 0900/10.512

Waarvoor kan ik terecht?
Wij beperken ons tot patiënten van de regio Boechout/vremde. Deze afspraak is op kring niveau gemaakt en we maken hier momenteel geen uitzonderingen op.
U kan bij ons o.m. terecht voor : alle kwalen van jong tot oud inclusief geriatrie, pediatrie, gynecologische uitstrijkjes, cryotherapie (‘bevriezen’), bloednames, psychologische problemen.  Voor specifieke vaccinaties of een ECG neemt u best eerst contact op met onze praktijk. Kleine heelkunde kan door ons worden uitgevoerd nadat we dit met u in eerste tijd op voorhand hebben besproken.

Hoeveel kost een raadpleging?
Wij hanteren de officiële RIZIV tarieven : raadpleging zonder bijkomend technisch onderzoek bij de dokter kost 27,- €. We passen het derdebetalers systeem toe. Iedereen betaalt nu het remgeld 4€. Na 18u00 rekenen wij een supplement van 4 € aan, dit krijgt u volledig terugbetaald door de mutualiteit. Een huisbezoek kost gemiddeld 40,- € en is enkel bedoeld indien U echt het huis niet uit kan (en wij kunnen U dan ook geen vast uur garanderen). In de spreekkamer heeft de dokter meer tijd voor U, kan hij/zij U beter onderzoeken en bent U zeker van het tijdstip.

Hoe kan ik betalen?
U kan cash betalen, of via de bancontact app op de gsm

Nuttige telefoonnummers


Anonieme Alcoholisten 03 / 239.14.15
Antigifcentrum 070 / 245.245
Brandwondencentrum 02 / 268.62.00
ChildFocus 11.6000
Druglijn 078 / 15.10.20
Europees noodnummer 112
Kankerlijn 0800 / 35.445
Kankerfoon 0800 / 15.800
Politie   101
Rode Kruis 105
Zelfmoordpreventie 0800 / 32.123
Wachtdienst Dokter van wacht 0900 / 10512


Nuttige links

www.thuisarts.nl
www.kindengezin.be
www.vlaamspatientenplatform.be

Globaal medisch dossier

Iedereen wordt ingeschreven in de praktijk en opent dus een globaal medisch dossier hier op de praktijk. Dit wordt vergoed door uw mutualiteit.
U kan dan aan een voordeliger tarief terecht.